Mitt badrum 0 varor

BADRUMSTRENDER

Klassiskt svart, vitt och grått står sig genom alla tider, men nu kommer allt mer kakel och klinker med mönster och hexagonform. Retrotrenden håller också i sig - parallellt med en stark efterfrågan på ny hightech i till exempel sensorstyrda blandare.

Klinker med stil

Tre parallella trender kan skönjas i det enorma utbudet av kakel och klinker:

1. Mycket mönster av orientalisk stil, ibland kombinerat med plattor i hexagonform.
2. Strikt avskalat, med stora vita plattor i klassisk stil
3. Gammaldags klinker, exempelvis smårutigt i svart och vitt, med inspiration från såväl 1940- och 50-tal som förra sekelskiftet.

Välj en enhetlig linje eller blanda friskt mellan de olika stilarna, exempelvis handgjort mönstrat kakel på väggarna kombinerat med neutral natursten på golvet och strikta möbler.

Allt fler väljer också att sätta samma sorts klinkerplattor på både väggar och golv, för att uppnå en harmonisk enhet i hela rummet - med "hotellkänsla".

Smarta blandare

Beröringsfria blandare har sitt ursprung i offentliga miljöer, men börjar nu även hitta in i det moderna hemmet. En sensor känner av när man har händerna under blandaren. Då startar vattenflödet och fortsätter rinna tills du tar bort händerna. Det är både energismart och hygieniskt. På många modeller finns också mölighet att själv ställa in en viss efterspolningstid,liksom att reglera maxtemperaturen för att minska risken för skållning. Något som minst sagt uppskattas bland barnfamiljer.

 

 

Svart, grått och koppar 

Badrumsinteriör från FM Mattsson.

 

Växter, vitt och natur

Badrumsinteriör från Mora Armatur.

 

   

Till höger syns Hexatile från Konradssons kakel.
 

 

Mjuka stenar under fötterna. Mosaikplatta Konradssons kakel. 

Få in andra material i badrummet med hjälp av accessoarer.
Ljusstake från HAY.