En badrumsrenovering blir ofta en stor investering

Inte konstigt om du vill sänka kostnaderna med eget arbete, men tänk dig för inför viktiga moment. Här får du tips och råd av badrumsproffset Henrik Ahlbin från Arbetslaget Hjelm & Co.

Rörmockare

Henrik Ahlbin har jobbat många år inom VVS och delar gärna med sig av sina erfarenheter till dig som går i tankar om att renovera ditt badrum. Viktigast, anser Henrik, är valet av entreprenör. Du bör anlita proffs.

− Det är främst försäkringsbolagen som styr hur man renoverar badrum i Sverige, säger Henrik. De vill att renoveringar i våtutrymmen utförs av certifierade entreprenörer eftersom det är där majoriteten av fuktskador uppstår, fortsätter Henrik. Försäkringsbolagen tillåter att du som privatperson renoverar badrummet själv, så länge som det sker på “ett fackmannamässigt sätt” och att du följer anvisningarna.

Inför en eventuell försäljning kan det också bli viktigt att kunna verifiera badrumsrenoveringen och då kommer kvalitetsdokument väl till hands. Enligt Boverket lever två miljoner svenskar i fuktskadade hem. Ofta utan att veta om det.

Renovera ditt badrum

− Regelverket är inte enkelt för en lekman att ha koll på. Men även enkla regler bryts det ofta mot, som att inte täta skruvhål genom tätskikt korrekt, enligt Henrik. På Hjelm & Co går vi utbildningar för certifieringar enligt alla branschregler. Olika tillverkare har olika utbildningar för att lära ut att applicera deras produkter på rätt sätt.

Henriks rekommendation är att du själv redan från början sätter dig in i projektet så att du vet vilka åtgärder som krävs för en godkänd badrumsrenovering:

− För att framställa ett badrum krävs det ett samspel mellan beställare och utförare. Det är trots allt beställaren som ska bo där. Vi har som mål att “Vi är inte nöjda förrän våra kunder är nöjda”, avslutar Henrik.

Badplatsen No13

Beställ eller ladda ner vår katalog

Bläddra i katalogen online. Föredrar du att få den hemskickad istället, så skicka ett meddelande till oss per e-post.

Se katalog online Beställ via e-post