Inget badrum är det andra likt

Text
Det är många val som ska göras och lätt att missa något. Men vi hjälpa dig att tänka på det mesta. Nedan kommer några saker som är bra att fundera igenom ordentligt innan du börjar. Det är detaljer som gör det.

Här på badplatsen kan du välja efter din smak. Eftersom vi har flera olika kvalitévarumärken kan du mixa och matcha produkter som du gillar fast de kommer från olika håll. Se bara att de grejer fungerar tillsammans. Din installatör vet (länk till installatörssidan).
Det lilla badrummet

1 Det lilla badrummet

Vi som säljer badrumsprodukter visa gärna upp fantastiska, nästan spa- liknande miljöer. Men vi vet mycket väl att de flesta inte har de där drömytorna. Om du, som så många andra, måste vara lite smart med utrymmet har vi några beprövade tips. Tänk på om duschdörrarna går inåt eller utåt, eller kan vikas undan helt. Se till att möbler till förvaring sväljer massor utan att stjäla så mycket rymd. Tänk både på djupet och bredden. Kanske är högt och smalt en bra idé för dig. Handfat finns också i olika bredder och djup. Smala och vertikala handdukstorkar ter mindre plats och är snyggare. Om du frågar oss. Satsa på kompakta och intelligenta lösningar, så kan även mindre badrum kännas större.

Kakel och klinker

2 Kakel och klinker

Större plattor ger en upplevelse av mer rymd. På golvet bör plattorna vara högst 20 x20 cm för att faller ska fungera med en klassisk golvbrunn. Men kanske kan du bygga en långsmal golvbrunn längs väggen? (Se här för våra golvbrunnar). Vill du utmana det traditionella vita, grå eller svarta, fast bara lite lagom? Då kan du till exempel fundera på fondvägg, mönstrat golv eller glasmosaik. Tänk på att pris och kvalité hänger ihop.

Ett varmt golv är inte bara skönt

3 Ett varmt golv är inte bara skönt

Med golvvärme slipper du osnygga och skrymmande element. Golvvärme ger en behaglig värme i hela badrummet, torkar effektivare upp fukt och förenklar städningen. Rådgör med din installatör (länk till installatörssidan) om du ska satsa på elvärme eller vattenburen värme.

4 Bygg gärna in rören

4 Bygg gärna in rören

I dag finns godkända systemlösningar för att bygga in rör. Snyggt, tycker vi på Badplatsen. Och lättstädat.

Mer utrymme med underskåp

5 Mer utrymme med underskåp

Underskåp med lådor ger bättre överblick över alla prylar än ett klassiskt spegelskåp. Med bara en spegel ovanför handfatet ökar känslan av rymd betydligt.

Vägghängt förenklar städningen

6 Vägghängt förenklar städningen

När skåp och WC sitter på väggen ser badrummet rymligare och mer stilrent ut. Och så kommer du åt att städa mycket enklare. Ta också en titt på glasyren Easy Clean och WC – stolar utan spolkant.

Förvaraing som både är smart och snygg

7 Förvaring som både är smart och snygg

Det är många prylar i badrum. Vissa saker kan du se på som inredningsdetaljer, till exempel fint travande, tjocka handdukar eller hygienprodukter i snygga förpackningar. Men en hel del vill man gömma undan. Fundera på om ett väggmonterat skåp eller en inbyggd hylla skulle fungera.

Möbler enklare att byta ut

8 Möbler enklare att byta ut

Om du är återhållsam med färger på kakel och klinker ger du dig själv utrymme för större mod i valet av möbler. Ifall du känner för att förnya badrummet igen efter några år är det enklare att byta inredning än att kakla om.

Inbyggt badkar för stil och ekonomi

9 Inbyggt badkar för stil och ekonomi

Förr satt byggreglerna stopp för inbyggda badkar. I dag är de lika säkert som fristående.

Vive La WC Révolution!

10 Vive La WC Révolution!

Efter att WC:n ersatt utedasset hände nästan ingenting på 100 år. Men nu har utvecklingen tagit fart. En äldre WC kan göra av med 10 – 15 liter vatten vid varje spolning, en ny endast 2 – 4 liter. Du kan få den vägghängd. Utan spolkant och med mjukgörande lock för att slippa slamret. Väljer du Easy Clean- glasyr blir den lättare att göra ren, och ställer du dig på barrikaderna och installerar den japanska duschmodellen, som nu kommer starkt i Sverige, slipper du också jättebalarna med toalettpapper, här kan du se vårt utbud av toalettstolar (länk).

Badrummets heligaste

11 Badrummets heligaste

Om du ska prioritera något i det nya badrum, så visst är det väl ändå duschupplevelsen? Funderar på om du kan ha golvbrunnen efter väggen så du slipper du stå på den. Tänk på om dörren ska gå inåt eller utåt. Vill du ha en helt klar duschvägg eller skydd mot insyn? Missa inte heller det självrengörande glaset! (Länk till duschar) Och välj blandare som förstärker känslan du är ute efter. Att duscha kan vara som att stå mitt i ett tropiskt regn (länk till duschblandare).

Hur många handdukar behöver du torka samtidigt?

12 Hur många handdukar behöver du torka samtidigt?

Bäst för miljö och ekonomi är en handdukstork med vattenburen värme. Men ofta är det smartare lösning med både el och vatten. Då kör du på el på sommaren och håller undan fukten året om. De vertikala passar på mindre väggytor och om du gillar den minimalistiska stilen.

Gå rätt i Blandare-Djungeln

13 Gå rätt i Blandare-Djungeln

På Badplatsen finns drygt 50 olika blandare för tvättställ, badkar och dusch (länk till blandare); enkla och traditionella, med retrodesign eller stilrena och smäckra, samt automastart. Kolla med din installatör så den blandare du väljer fungerar med det tvättställ och badkar du vill ha. Resten är smak, miljöhänsyn och priskänslighet.

Prylar är pricken över i:et

14 Prylar är pricken över i:et

Var noga med detaljerna. Du kan skapa helt olika känslor – stilrent och avskalat, busigt och personligt – med tillbehör som krokar, toalettpappershållare, handdukstork, tvålfat, korgar och en massa andra roliga saker.

Titta på produkter nu direkt!

Badkar  |  Blandare  |  Handdukstorkar  |  Badrumsmöbler |  Dusch  |  Duschväggar  |  Badrumstillbehör  |  Porslin

 

Badplatsen No13

Beställ eller ladda ner vår katalog

Bläddra i katalogen online. Föredrar du att få den hemskickad istället, så skicka ett meddelande till oss per e-post.

Se katalog online Beställ via e-post