Våra installatörer och branschregler

Säker Vatteninstallation är ett regelsystem som branschen tagit fram för att minska risken för vattenskador, legionellaspridning, brännskador och förgiftning. Både installatörer och produkter omfattas av reglerna. Men regelverket är inte bara regler. Det är ett system som också innebär utbildning av VVS-montörer och arbetsledare samt auktorisation av VVS-företag. Målet är att alla installationer ska vara säkra och trygga för användaren.

På Badplatsen rekommenderar vi auktoriserade VVS-företag och installatörer.
Du hittar dem på badplatsen.se.

Läs mer på www.sakervatten.se

Hitta din närmsta installatör här.

Känslan när form och funktion är i perfekt harmoni

Känslan när form och funktion är i perfekt harmoni

Funktion utan snygg design blir lätt tråkig. Design utan funktion är bara irriterande. Idén med Badplatsen är att vi ska leverera kvalitet i hela flödet– från idé till färdigt badrum. Form och funktion ska samspela på ett sådant sätt att både du och din installatör känner glädje och trygghet under hela bygg- eller renoveringsprocessen.

Bara ett lyckat exempel

Bara ett lyckat exempel

Vi är väldigt förtjusta i duschväggen Lusso med de raka linjerna och fyrkantiga profilerna. Ännu mer gillar vi den för att den fungerar så bra. Andra liknande duschväggar har en springa mellan profilen och glaset som kan läcka vatten. Lusso är tät. Att byta de fyrkantiga profilerna till runda är fullt möjligt, men då försvinner lite av den stilrena och nätta designen. Helheten är viktig om alla ska bli nöjda – självklart du som kund, men även installatören, som vill leverera kvalitet i både form och funktion.

Duschväggar som rengör sig själva

Duschväggar som rengör sig själva

Med glaset Timeless® i duschväggarna slipper du smutsränder, tvålrester och kalkavlagringar. Tack vare en magnetiskt överförd, osynlig beläggning av metalloxider rinner vattnet av glasväggen så snabbt att inget hinner fastna. Ser du ändå en fläck någon gång är det superenkelt att torka bort den. Duschväggar med Timeless® är klarare och har en jämnare yta som håller glaset fint, dusch efter dusch.

Designade golvbrunnar som knapps syns

Designade golvbrunnar som knapps syns

En golvbrunn måste inte vara rund och placeras mitt på duschgolvet. Den behöver faktiskt knappt synas. Unidrains och Purus designgolvbrunnar är eleganta och diskreta, i vissa fall så gott som osynliga. Långsmala och rektangulära brunnar kan installeras tätt intill väggen och kräver därför bara fall åt ett håll, medan trekantiga passar i hörn. Du får en jämnare golvyta, behöver inte stå på golvbrunnen och får ett mer estetiskt duschgolv utan ett galler mitt på.

Sensorstyrda blandare sparar vatten och energi

Sensorstyrda blandare sparar vatten och energi

Blandare som du inte behöver röra har funnits länge i offentliga miljöer. Nu kan du ha en hemma. En sensorstyrd blandare sparar både vatten och energi och är hygienisk eftersom du inte behöver röra blandaren med smutsiga händer. Sensorstyrda blandaren Electra från Oras startar vattenflödet automatiskt när du för in händerna under den. När händernas tas bort slutar vattnet att rinna. Vattentemperaturen regleras med ett separat vred.

Bottenventiler som är enkla att rengöra

Bottenventiler som är enkla att rengöra

Rensning av bottenventilen i tvättstället behöver inte vara en ”jag-gör-det-sen-syssla”. Med den smarta Easy Clean-funktionen är det bara lyfta upp hela proppen, skölja av och trycka tillbaka den på plats igen. Easy Clean lever upp till namnet och gör rengöringen mycket enklare.

Badplatsen No13

Beställ eller ladda ner vår katalog

Bläddra i katalogen online. Föredrar du att få den hemskickad istället, så skicka ett meddelande till oss per e-post.

Se katalog online Beställ via e-post